Sky Juwelier heeft sinds kort de prachtigste oorbellen en ringen met Geboorte stenen aan haar collectie toegevoegd. In deze blog zullen wij u alles vertellen over geboortestenen en de bijzondere werking ervan.


Wat is een Geboortesteen?
Simpel gezegd, geboortestenen zijn edelstenen die de geboortemaand van een persoon vertegenwoordigen.Elke maand heeft een unieke edelsteen (soms meer dan één) die ermee verbonden is. De edelsteen heeft meestal een speciale betekenis voor degenen die in die maand zijn geboren. Ze hebben sinds de oudheid een speciale betekenis en bieden voordelen voor de drager. Elke geboortesteen heeft een uitgesproken schoonheid die een boeiend uiterlijk op een sieraad creëert. Dit is eigenlijk hoe ze het meest worden gedragen.
Geboortestenen worden niet alleen gedragen tijdens de specifieke maand waarmee ze geassocieerd zijn. In plaats daarvan kunt u het hele jaar door genieten van hun schoonheid. Vaak worden deze edelstenen op hun
verjaardag cadeau gedaan aan iemand. Dat is niet alleen vanwege hun schoonheid, maar ook vanwege de betekenis erachter.
Door hun geschiedenis heen zijn geboortestenen in verband gebracht met folklore. Ze beschrijven verschillende symbolische krachten en kwaliteiten, net als sterrenbeelden. De overtuiging is dat door het dragen van je geboortesteen, je verbinding maakt met de kwaliteiten die het vertegenwoordigt. Tegenwoordig
geloven velen de mythische genezende krachten van de geboortestenen niet, maar hun symbolische betekenis wordt nog steeds gewaardeerd. Meer in het algemeen worden geboortestenen beschouwd als een teken van geluk voor degenen die in de maand zijn geboren.

Wat is mijn Geboortesteen?
Zoals gezegd, heeft iedere geboortemaand haar eigen geboortesteen.

💎Januari: Granaat
💎Februari: Amethist
💎Maart: Aquamarijn
💎April: Diamant
💎Mei: Smaragd
💎Juni: Parel of alexandriet
💎Juli: Ruby
💎Augustus: Peridoot
💎September: Saffier
💎Oktober: Opaal of toermalijn
💎November: Topaas of citrien
💎December: Blauwe topaas, blauwe zirkoon of turkoois
💎Geboortestenen en hun werking.


Traditioneel hebben geboortestenen de reputatie de gezondheid en het welzijn van mensen die in hun respectievelijke maanden zijn geboren te verbeteren. De kleuren van de geboortesteen dragen bij aan de symbolische kwaliteiten van de edelstenen. Vind hieronder je geboortemaand en ontdek meer over deze
edelstenen en hun betekenissen en unieke eigenschappen.


Januari
Volgens legendes biedt de granaat bescherming tegen nachtmerries en geeft het de dragers nachts begeleiding voor degenen die in januari zijn geboren. De rode kleur van de edelsteen symboliseert geloof, liefde en moed. Het dragen van granaat kan naar verluidt kinderen beschermen tegen nachtmerries en het
algehele eigenwaarde bevorderen. Granaat beschermt het hart en de longen en verhoogt het energieniveau.

Februari
De amethist edelsteen staat voor royalty, passie en hoop. Dit juweeltje kalmeert zogenaamd de geest en geeft focus aan iedereen met verjaardagen in februari. Amethist beschermt theoretisch zijn dragers tegen dronkenschap, artritis en ziekte. Amethist bewaakt de geest en bevrijdt de drager van passie. Amethist heeft de kracht om moeilijkheden te overwinnen en liefdesrelaties te versterken.

Maart
In de oudheid geloofden mensen dat aquamarijn, de traditionele geboortesteen van maart, zeevarenden beschermde door hen te helpen hun dierbaren duidelijk te herinneren wanneer ze ver weg op zee waren. Het dragen van aquamarijn bevordert creativiteit, hoop, zelfexpressie en moed. Draag deze edelsteen om liefde, jeugd, een goede gezondheid en algeheel geluk te stimuleren. Aquamarijn helpt van oudsher zwangere vrouwen en beschermt zowel de moeder als het kind tegen schade.

April
Diamanten zijn het traditionele symbool van liefde sinds het oude Griekenland en de sprankelende geboortesteen voor in april geboren baby's. Deze edelsteen is het symbool van eeuwige liefde en moed. Dit juweel beschermt zijn dragers tegen waanzin. Mensen geloven dat diamanten energie verhogen, zowel positief
als negatief. Ze behandelen ook duizeligheid en kunnen het lichaam ontgiften en allergieën genezen.

Mei
Sommigen geloven dat je door het dragen van de levendige smaragdgroene edelsteen, het symbool van mei-verjaardagen, specifieke kwalen kunt genezen en in de toekomst kunt kijken. Deze geboortesteen bevordert gezondheid, trouw, vruchtbaarheid en rijkdom. Smaragden hebben naar verluidt ook magische eigenschappen die ziekte voorkomen. Deze edelsteen ontgift de lever en verbetert de algehele gezondheid en welzijn, vooral om te genezen van sinusitis en oogaandoeningen.

Juni
Vier juni verjaardagen met parels, die zogenaamd symbool staan ​​voor bescheidenheid en zuiverheid. Parels beschermen tegen nerveuze en angstige gedachten en beheersen woede. Medisch gezien kunnen parels spijsverteringsstoornissen behandelen, de vruchtbaarheid verhogen en de pijn van de bevalling verlichten.
Alexandriet correleert ook met juni. Het staat naast robijn, een van werelds meest gewilde edelstenen. Deze edelsteen behandelt aandoeningen van het zenuwstelsel, evenals pancreas- en miltaandoeningen.

Juli
De levendige edelsteen van robijn staat symbool voor verjaardagen in juli. De edelstenen moeten beschermen tegen ongeluk en de drager in staat stellen in harmonie met anderen te leven. Robijnen zijn rood, wat symbool staat voor kracht en moed. Ze kunnen de emotionele gezondheid van de drager ondersteunen. Robijnen stimuleren het verwijderen van negatieve energieën van je pad en kunnen uitputting en lethargie behandelen.

Augustus
Historisch gezien brengt Peridoot moed, rijkdom, wijsheid en zuiverheid voor dragers met een verjaardag in augustus. De lichtgroene edelsteen verlicht stress en kalmeert woede, en beschermt de drager ook tegen kwaad, negativiteit en zwarte magie. Peridoot versterkt het immuunsysteem en verbetert de huidkwaliteit.

September
De populaire verbeelding beeldt de majestueuze saffier-edelsteen af ​​als een symbool van waarheid en bescherming voor degenen die in september zijn geboren. De blauwe saffier edelsteen brengt succes voor iedereen die hem draagt. Saffieren verminderen pijn en tonen zuiverheid, wijsheid, geloof, loyaliteit en sereniteit bij de drager. Saffieren hebben ook de reputatie bloedaandoeningen en overmatig bloeden te behandelen.

Oktober
Oude legendes zeggen dat de opaal edelsteen verdriet en afgunst zal verzachten voor degenen met verjaardagen in oktober. De toermalijn edelsteen vertegenwoordigt ook de geboortemaand oktober met zijn weerstand tegen breken en krassen. Zowel opaal als toermalijn edelstenen bezitten helende en herstellende eigenschappen en zijn symbolen van hoop, onschuld en creativiteit. Opalen versterken het geheugen van de drager en vergroten de wil om te leven. Toermalijn kan stress verlichten en de mentale alertheid verhogen.

November
Citrien heeft van oudsher de reputatie slechte gedachten en giftige slangen af ​​te weren. Tegenwoordig brengt de vrolijke citrien, representatief voor verjaardagen in november, zijn dragers succes en voorspoed. Citrien verbetert het intellect en verwijdert negativiteit van de drager. Topaas is ook een aanvulling op de maand
november met zijn tinten bruin, oranje en geel. Zowel topaas als citrien bevorderen de gezondheid en het welzijn van lichaam en geest. Ze beschermen hun dragers ook tegen negatieve invloeden.

December
Zirkoon geeft de drager wijsheid, eer en rijkdom voor degenen die in december zijn geboren. Turkoois associeert ook met december, wat de drager geluk en voorspoed brengt. Turkoois was vroeger een indicator van de slechte gezondheid of het gevaar van de drager vanwege het vermogen van de edelsteen om van kleur te veranderen. Blauwe Topaas brengt een goede gezondheid en voorkomt hoofdpijn.
Alle geboortestenen voor december hebben helende eigenschappen.

 

Nu u de betekenis van uw geboortesteen kent, kunt u een sieraad kopen om uw gezondheid en welzijn te verbeteren. Bij Sky Juwelier bieden we een unieke collectie gekleurde edelsteensieraden om te pronken met je geboortesteen en de wereld te vertellen wie je bent. Ontdek onze unieke edelsteensieraden om te kopen voor jou of een familielid, zomaar of voor een bijzondere gelegenheid.