De Aanschuifring.
Voor wie de laatste mode trends volgt kan er niet omheen: de aanschuifring. Is dit alleen een trend of is dit een blijvertje?

Wat de meesten misschien niet weten is dat de aanschuifring al eeuwen bestaat. De aanschuifring vind zijn oorsprong aan het einde van de 19e eeuw, wanneer de verlovingsringen samen met de trouwringen gedragen worden aan dezelfde vinger. In deze blog vertellen wij wat een aanschuifring precies is, en hoe deze trend is ontstaan.

Wat is een aanschuifring?
Zoals de naam al zegt, is een aanschuifring speciaal gemaakt om als extra ring om een vinger te dragen. De aanschufring heb je in vele soorten, de meest
voorkomende zijn geelgoud, zilver, witgoud, maar ook rosé wordt hiervoor gebruikt.

In deze tijd zien we veel foto’s van handen met aanschuifringen. ‘’Meer is meer’’ lijkt het motto. Wat je misschien niet weet is dat deze ringen al eeuwen bestaan. In schilderijen uit de 16e eeuw zijn royalty’s te zien die één ring om elke vinger dragen. De eerste keer dat we de aanschuifring zien is aan het einde van de 19e eeuw, wanneer verlovingsringen samen met trouwringen gedragen worden. In deze blog nemen we u verder mee in de geschiedenis van de aanschuifring.

De geschiedenis van de aanschuifring.
De aanschuifring is geïnspireerd op de gimmel ring. Dit is een ring met drie
inkepingen die in elkaar passen zodat ze één ring vormen. De gimmel ring wordt
voor het eerst rond de 17e eeuw gezien. Destijds zijn ze bedoeld als trouwringen, waarbij zowel de bruid als de bruidegom de ring in de verlovingstijd draagt. Wanneer het ja-woord gegeven wordt, ontvangt de bruid de ring van de bruidegom en zal ze de ringen de rest van haar leven dragen.

In de 20e eeuw worden aanschuifringen vooral als trouwring in combinatie met de verlovingsringen gedragen. In die tijd zijn verlovingsringen gemaakt van een kleine gouden band met een diamant in hoge chatonzetting. De trouwring bevat
daarentegen een eenvoudige gouden band, waardoor de ringen goed te combineren zijn. Later wordt het dragen van aanschuifringen creatiever en worden ringen in de Eternity Style gecreëerd. Deze stijl kenmerkt zich door diamanten die over de hele ring zijn gezet.

De populariteit en trends in aanschuifringen.
De aanschuifring is populair omdat de combinaties eindeloos zijn. De trend is begonnen in de jaren negentig, toen werden er kleine ringen gemaakt met ontwerpen van bloemen en harten en tegenwoordig worden ook kleine edelstenen gebruikt. Deze ringen zijn zo dun dat ze betaalbaarder worden en ze makkelijk om één vinger gedragen kunnen worden. Sky Juwelier heeft in zijn VerOna collectie diverse aanschuifringen waarmee de mooiste combinatie gemaakt kunnen worden. Neem een kijkje in onze collectie van VerOna, en laat je inspireren.

https://www.skyjuwelier.nl/collections/aanschuifringen?sort_by=best-selling

CloudSearch